LIGA PRVAKA

Otkazani letovi: Italijani zabranjuju dolazak navijačima Ajntrahta

Pojedine pristalice kluba iz Frankfurta na sve načine pokušavaju doći do ulaznica

Italija: Zabrana obrazložena sigurnosnim razlozima. Twitter

N. D.

15.3.2023

Svaka nadolazeća utakmica Lige prvaka za Ajntraht iz Franfurta nova je stranica historije, obzirom da je klub prije ove sezone samo 1959./60. nastupao u elitnom fudbalskom takmičenju.

Ove sezone preživjeli su grupu, a osmini finala dočekao ih je Napoli. Kući su izgubili s 0:2, ali traže šansu večeras u revanšu na stadionu Dijego Maradona (Diego).

Nijemci bez podrške navijača

Međutim, Nijemci u tom pohodu neće imati podršku svojih navijača, bar takva je zamisao Italijana. To je odluka Italijanskog ministarstva unutrašnjih poslova, prema kojoj se ne smiju prodavati ulaznice gostujućim fanovima iz Frankfurta. 

Argument su pronašli u sigurnosnim mjerama, a prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin strogo je osudio taj potez.

- Nije prihvatljivo da italijanska vlast odlučuje da njemački navijači nisu dozvoljeni, pod hitno moramo učiniti nešto po tom pitanju. Odluka vlasti apsolutno je pogrešna, promijenit ćemo pravila - kazao je predsjednik krovne nogometne organizacije u intervjuu za "ZDF".

Ogorčeni odlukom

Navijači Ajntrahta su ogorčeni ovom odlukom, koja je u suprotnosti s pravilnikom UEFA, koja nalažu da gostujući klub ima pravo na 2.400 ulaznica. 

Prema posljednjim informacijama otkazano je šest letova iz Frankfurta prema Italiji, a klub se nedavno oglasio o situaciji.

- Ovakav utjecaj s argumentom o sigurnosnim mjerama u našim je očima narušavanje konkurencije - poručili su.

Ipak, prema nekim informacijama pojedini navijači Ajntrahta na sve načine pokušavaju doći do ulaznica, pa će zanimljivo biti vidjeti hoće li ih biti na večerašnjoj utakmici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.