LIGA PRVAKA

Real Madrid i Napoli se plasirali u četvrtfinale: Poznati svi učesnici

Odigrane su i posljednje utakmice osmine finala Lige prvaka

Real i Napoli se plasirali u četvrtfinale. AP

15.3.2023

Večeras su posljednje uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka.

Real Madrid je na svom terenu Liverpul, a rezultat je glasio 1:0. Real Madrid je tako prošao u narednu fazu takmičenja ukupnim rezultatom 6:2. 

Odlično prvo poluvrijeme je vidjelo mnogo šansi, posebno se izdvajaju udarci Vinisijusa Žuniora (Vinicius Jr.) i Kamavinge (Camavinga), ali nije bilo golova.  

Real je poveo preko Karima Benzeme u 78. minuti, nakon nespretne reakcije Vinisijusa, koji mu je nekako uspio dodati loptu i Francuzu nije bilo teško matirati Alisona (Alisson).

Napoli je slavio na svom stadionu protiv Ajntrahta iz Frankfurta rezultatom 3:0. Napoli je tako prošao u narednu fazu uz ukupni skor 5:0.

Strijelac prvog gola na utakmici je bio Viktor Osimhen (Victor) nakon odličnog udarca glavom. Asistenciju je upisao Mateo Politano (Matteo). Osimhen je i na početku drugog poluvremena, u 53. minuti, ponovo pogodio. U 64. minuti su se ugasile sve nade za Ajntraht kada je Zielinski iz penala postigao i treći gol na utakmici za Napoli.

Bajern Minhen, Milan, Benfika, Čelzi, Inter, Mančester siti, Napoli i Real Madrid su se kvalifikovali za narednu rundu, a žrijeb će se održati u petak od 12 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.