TRENER NAPOLIJA

Spaleti o Gvardiolinim komentarima: Neću nasjesti na njegove igrice

Trener Napolija je na konferenciji za medije poslije utakmice dao svoj komentar na izjave španskog stručnjaka

Spaleti o Gvardiolinim komentarima: Neću nasjesti na njegove igrice. AP

N. H.

16.3.2023

Trener Napolija Lućano Spaleti (Luciano Spalletti) je izjavio kako neće nasjesti na „igrice“ Pepa Gvardiole (Guardiola), koji je rekao kako su Italijani jedna od najboljih ekipa u Evropi i da je svjestan kako Španac pokušava prebaciti pritisak na lidera Serije A.

Gvardiola je, nakon pobjede Mančester sitija protiv Lajpciga u osmini finala Lige prvaka, rekao da je Napoli uz Arsenal trenutno najbolji tim u Evropi.

- Nisam ponosan zbog Gvardiolinih riječi. Zapravo, povodom onog što je rekao, ne osjećam baš ništa. Znam ja te igrice koje koriste treneri da prebace pritisak na protivnika – kazao je italijanski stručnjak i dodao:

- Zaista, zar trebamo Napoli staviti ispred Mančester sitija? Valjda postoji razlog što oni mogu potrošiti 900 miliona eura, a mi samo devet? Žele nas uzdići da bi nas na kraju lakše zakucali za dno – zaključio je Spaleti. 

Napoli su u osmini finala bez većih poteškoća nadigrao i izbacio Ajntraht Frankfurt, a oni će u petak saznati svog narednog rivala i ekipu s kojom bi, eventualno, igrali polufinale Lige prvaka.

U Ligi prvaka su još ostali, Bajern Minhen, Benfika, Čelzi, Inter, Mančester siti, Milan i Real Madrid 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.