ITALIJA

Posljedice nereda u Napulju: Uhapšeno 470 huligana Frankfurta

Na dan kad se igrala uzvratna utakmica između Napolija i Ajntrahta iz Frankfurta, viđeni su navijački neredi između pristalica dva kluba

Navijački neredi u Napulju. AP

N. H.

16.3.2023

Na dan kad se igrala uzvratna utakmica između Napolija i Ajntrahta iz Frankfurta, viđeni su navijački neredi između pristalica dva kluba.

Navijačima Ajntrahta je bio zabranjen dolazak na gostovanje, kao i kupovanje karata, ali su se oni pojavili uprkos svemu. Bilo ih je oko 600 i bili su spremni na ulični rat koji je viđen na ulicama.

Imali su pomoć i od navijača Atalante, s kojim su u dobrim odnosima, a oni su im čak i kupili karte za utakmice, iako im je ulaz na kraju bio zabranjen.

Prije same utakmice na ulici je nastao rat, pošto su navijači Ajntrahta napadali policiju, palili automobile, a došlo je i do okršaja sa navijačima Napolija. 

Epilog je da je policija identifikovala 470 huligana Frankfurta, od kojih je njih 120 u ranim jutarnjim satima odvedeno u policijsku stanicu, nakon čega su sprovedeni na aerodrom u Rimu, kako bi bili deportovani iz Italije. 

Ostalih 350 huligana je, prema informacijama iz Italije, i dalje u policijskoj stanici u Salernu, a istraga je u toku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.