POTENCIJALNI PROTIVNIK

Bosna i Hercegovina bi mogla ugostiti Brazil: Učestvovat će u Ligi nacija

UEFA planira napraviti Ligu nacija još interesantnijom

Revanš iz 2012. na pomolu. Screenshot/Twitter

N. H.

16.3.2023

UEFA-ino takmičenje Liga nacija omogućava plasman na kontinentalno prvenstvo kroz doigravanje. Evropska krovna kuća planira da takmičenje učini još zanimljivijim.

Brazil će nastupiti u Ligi nacija

Tako je po dogovoru sa Fudbalskim savezom Južne Amerike (CONMEBOL) odlučeno da će u martu 2024. godine selekcija Brazila igrati utakmice s dvije ekipe koje su u A grupi Lige nacija.

Među potencijalnim protivnicima je Bosna i Hercegovina i postoji šansa da Brazil dođe u našu zemlju kako bi odigrali utakmicu, a to bi sigurno bio događaj od ogromnog značaja.

Novo takmičenje UEFA-e I CONMEBOL-a

Učešće Brazilaca će biti generalna proba za takmičenje koje se sprema između UEFA-e i CONMEBOL-a.

- UEFA radi na mnogobrojnim projektima s CONMEBOLOM. Među njima je i zajednička Liga nacija. Od 2024. godine timovi iz Južne Amerike priključit će se Ligi nacija i vidjet ćemo u kakvoj formi će sve biti - rekao je potpredsjednik UEFA Zbignjev Boniek i dodao je:

- Potpisali smo memorandum o saradnji. Idemo zajedno od 2024. godine - istakao je on.

Za sada će se samo selekcija Brazila uzeti učešće. Brazilski Globo otkriva kako će njihov nastup biti proba za uključivanje ostalih selekcija i vidjet ćemo kako će se sve odvijati.

Nama ostaje da se nadamo da će nas kuglice spojiti sa velikim Brazilom, kako bi imali priliku da ih ugostimo, a možda ako se sve posloži i pobijedimo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.