FRANCUSKA

Da li je ovo kap koja je prelila čašu: Navijači PSG će bojkotovati Mesija

Bijes navijača PSG-a prema Lionelu Mesiju je ogroman, pošto je njihov klub ispao u osmini finala Lige prvaka

Navijači PSG-a bojkutuju Mesija. AP

N. H.

16.3.2023

Bijes navijača PSG-a prema Lionelu Mesiju (Messi) je ogroman, pošto je njihov klub drugu godinu zaredom, otkad je došao Argentinac, ispao u osmini finala Lige prvaka.

Salve zvižduka i uvreda

Neuspjeh protiv Bajerna je uzrok za ono što mu spremaju, a to su mu već uradili i prošle godine poslije Reala. Salve zvižduka i uvreda na derbi utakmici prvenstva Francuske protiv Rena, jedinog takmičenja u kojem PSG može osvojiti trofej ove sezone.

Nevidljiv u najbitnijim utakmicama

Navijači PSG-a su ljuti na Mesija jer je u četiri ključne utakmice (oba dvomeča osmine finala Lige prvaka) bio potpuno nevidljiv, a plaćaju ga 40 miliona eura godišnje.

Mesi u utakmicama protiv Reala i Bajerna nije imao niti jedan gol ili asistenciju, a prošle sezone mu je Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) odbranio i penal.

- U nedjelju na utakmici protiv Rena izviždat ćemo Mesija. Previše dobija u odnosu na ono što daje na terenu, posebno što ga nije bilo u najvažnijim utakmicama u Ligi prvaka, iz koje smo i ove godine ispali prerano. Ne želimo ga više u klubu – saopštili su navijači PSG-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.