NIJE SEBIČAN

Ronaldo večeras odbio da izvede penal: Razlog će vam zauvijek promijeniti mišljenje o njemu

Al Nassr je na trijumfovao i lideru se primakao na samo jedan bod

Ronaldo oduševio sve prisutne. Printscreen

H. J. I.

18.3.2023

Teže od očekivanog, nogometaši Al Nassra došli su do nove pobjede. Nije bilo nimalo lako, ali tri boda su tu i to je za njih sada najvažnije.

S obzirom da je rival za titulu, vodeći tim lige Al-Ittihad, danas slavio, Al Nassr nije imao izbora. Na kraju je trijumfovao i lideru se primakao na samo jedan bod.

Gostima je VAR poništio penal u sedmoj minuti, ali ni tehnologija ne pomaže Al Nassru 20-ak minuta kasnije nakon što je Adam smjestio loptu u mrežu za 0:1.

Uvukla se nervoza u redove domaćih, koji su konstantno napadali, stvarali šasne, ali bez prave realizacije.

Kada već nije moglo iz igre, moglo je iz prekida i to zahvaljujući činjenici da u rosteru imaju jednog od najboljih na svijetu - Kristijana Ronalda (Cristiano). U 79. minuti je spektakularno iz slobodnjaka i sa velike udaljenosti zabio za 1:1.

Potom su gosti ostali sa igračem manje jer je Al Sudani dobio drugi žuti karton, da bi u 86. minuti Al Nassr došao i do drugog gola, do potpunog preokreta i pobjede.

Izboren je penal i naravno svi su očekivali da Ronaldo uzme odgovornsot. No, bivši igrač Mančester junajteda, Juventusa i Real Madrida loptu je dao Talisci, a ovaj zabio za 2:1. 

Talisca je ovim golom stigao do broja 14 i sada je na samo gol od Hamdallaha, Marokanca koji nastupa za vodeći Al-Ittihad. Ronaldo je pokazao koliko zapravo nije sebičan i pomogao je Brazilcu da nastavi borbu za titulu najboljeg strijelca prvenstva.

Iako je naknadno došao u ligu, ni Ronaldo nije daleko. On je sada već na devet golova, a ima i dvije asistencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.