PROJEKCIJE

Reprezentacija BiH nije među favoritima za direktni plasman na Evropsko prvenstvo

U četvrtak će reprezentacija BiH odigrati prvu utakmicu, a protivnik će joj biti Island, dok tri dana kasnije gostuje u Slovačkoj

Džeko i društvo će im probati pokazati da su pogriješili. N/FS BiH

N. H.

21.3.2023

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su se jučer okupili u Trening kampu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici i počeli s pripremanjem za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se održava 2024. godine.

U četvrtak će reprezentacija BiH odigrati prvu utakmicu, a protivnik će joj biti Island, dok se u grupi J nalaze još reprezentacije Portugala, Slovačke, Lihtenštajna i Luksemburga.

Prema predviđanjima, Zmajevi bi mogli imati problema sa završavanjem kvalifikacija na prva dva mjesta koja direktno vode na EURO 2024 u Njemačkoj. 

Portal koji se bavi statistikom i predikcijama „We global football“ smatra da je BiH treći favorit za izlazak iz grupe s 33,2 posto šansi za direktan plasman.

Portugal je prvi favorit sa 99,84 posto, što je i najveći postotak od svih reprezentacija koje će učestvovati u kvalifikacijama.

Opravdano ili ne, više šansi od Zmajeva daje se Slovačkoj. Našim glavnim rivalima se daje procent 48,48 posto šansi za plasman, a to je najmanji procent koji je ekipa dobila, a da bi se trebala direktno kvalifikovati na Euro.

Ovaj sajt ima historiju dobrih statističkih predikcija, pogotovo kada je riječ o Svjetskom prvenstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.