USKORO DEBI

Tahirović o reprezentaciji: Za mene nije bilo sumnje, želio sam samo dres BiH

Prvi put na okupljanje seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine stigao je i mladi veznjak Benjamin Tahirović

Benjamin Tahirović. N/FS BiH

N. H.

21.3.2023

Na okupljanje seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine prvi put je stigao i mladi veznjak Benjamin Tahirović. On će biti član selekcije koja će imati cilj kvalifikovanje na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Ovaj igrač rođen je 3. marta 2003. godine u švedskom gradu Spanga, a prije dolaska u Romu nastupao je za FC Djursholm i Vasalunds IF.

Nervoza pred dolazak

- Kad sam putovao na pripreme, bio sam malo nervozan, ali svi su me dočekali na najbolji način i odlično se osjećam na ovom okupljanju. Sve protiče u najboljem redu i ponosan sam što sam dio reprezentacije Bosne i Hercegovine – kazao je Tahirović o prvom dolasku među Zmajeve.

Želja za nastupom za BiH

Benjamin Tahirović ističe da je njegova želja bila samo nastup za bh. tim.

- Za mene nije bilo sumnje za koga ću da nastupam. Moja želja je bila dres reprezentacije BiH. Kad su selektor Hadžibegić i direktor Misimović pričali sa mnom, svidio mi se program koji su mi predstavili. Također, ovo je reprezentacija koja ima kvalitetne igrače i sretan sam što sam dio toga – istakao je mladi fudbaler.

Mladi igrač sredine terena je optimističan prije početka kvalifikacija. Govorio je i o selektoru Hadžibegiću i kako on govori da u svakoj utakmici moraju ići na pobjedu te kako neće igrati pod strahom ni protiv jedne reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2024.

Igranje u Romi

Tahirović je govorio i o nastupima u Romi:

- Zahvalan sam treneru Žozeu Murinju što mi je dao šansu da igram i što sam dobio minutažu u nekim važnim utakmicama, protiv Bolonje i Milana. Moram još mnogo da radim, da napredujem i vjerujem da sam na pravom putu – zaključio je Benjamin Tahirović o svojim partijama u dresu Rome. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.