GOLMAN REPREZENTACIJE

Šehić nakon trijumfa Zmajeva: Došlo je naše vrijeme

Osjećamo se dobro kao klapa i kvalifikacije su krenule nevjerovatno, rekao je Šehić

Ibrahim Šehić. Armin Durgut / Pixsell

H. J. I.

23.3.2023

Bosna i Hercegovina je na Bilinom polju slavila protiv Islanda rezultatom 3:0 u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. 

Golman Zmajeva Ibrahim Šehić istakao je nakon utakmice da su momci odradili sjajan posao.

Odradili sjajan posao

- Na kraju je bilo malo posla, ali sve u svemu momci su odradili sjajan posao. Radili su sjajno, bili fokusirani. Teren je bio u lošem stanju i morali smo igrali drugačije. Mladi momci su igrali zrelo, sve polako dolazi na svoje mjesto. Pokazuju da imaju talenat i požrtvovanost. Osjećamo se dobro kao klapa i kvalifikacije su krenule nevjerovatno. Ovo je odlično za samopouzdanje, na rasporedu je Slovačka. Idemo se odmoriti i želimo šest bodova i probat ćemo savladati Slovake - rekao je Šehić.

Izgubili smo Džeku za ovaj meč, ali je podrio ekipu cijelo vrijeme.

Uloga Džeke u reprezentaciji je važna

- Edinova uloga u reprezentaciji je važna i to svi znamo. Kao kapiten i igrač, kao pojava bitno je da je tu. Bio je s nama čitav dan, sjedio je i na klupi, davao nam je podršku. Ponašao se kao pomoćnik selektora, pomogao nam je i momci su pokazali da se na njih može računati. Imamo mnogo igrača na visokom nivou. Sve se poslagalo i u zraku se osjetila pozitiva. Želimo napraviti nešto, došlo je naše vrijeme i to ćemo ostvariti siguran sam - istakao je Šehić.

Naredni meč naš tim očekuje već u nedjelju kada će za protivnika imati selekciju Slovačke koja je večeras remizirala protiv Luksemburga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.