U CENTRU PAŽNJE

Edin Džeko na zanimljiv način proslavio pobjedu protiv Islanda

Fudbalska reprezentacija BiH je sinoć savladala Island rezultatom 3:0, uprkos tome što na terenu nije bilo kapitena Edina Džeke

Edin Džeko. Screenshot/Facebook

N. H.

24.3.2023

Fudbalska reprezentacija BiH je sinoć savladala Island rezultatom 3:0, uprkos tome što na terenu nije bilo kapitena Edina Džeke i ostalih javnosti poznatijih imena poput Kolašinca i Pjanića.

Iako se očekivalo da će Zmajevi predvođeni Edinom Džekom istrčati na teren Bilinog polja, to se nije desilo, pošto je kapiten osjetio bol u leđima i selektor Hadžibegić nije želio da riskira sa pogoršavanjem zdravstvenog stanja Džeke. 

Ipak, nakon pobjede protiv Islanda smo vidjeli veoma zanimljivu scenu. Zmajevi su nakon susreta otišli da proslave pobjedu s navijačima, a na repertoaru je bila čuvena pjesma "Ko ne skače, mrzi Bosnu".

Svi fudbaleri su skakali izuzev Džeke koji nije smio zbog bolova u leđima, no našao je način da izmami osmijehe na lica svih prisutnih.

On se uhvatio rukom za leđa, na način sličan nekom starijem gospodnu te je u ritmu pjesme prolazio pored saigrača, a snimak tog zanimljivog slavlja je podijelio na svom Facebook profilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.