NOVI TRENER BAJERNA

Tomas Tuhel krenuo u slaganje ekipe: Koristi rasprodaju u Čelziju

Tuhel je bio bez posla od septembra 2022. godine, kada je dobio otkaz u Čelziju nakon poraza od Dinama

Tomas Tuhel: Krenuo po svoje igrače. AP

N. H.

26.3.2023

Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) je ove sedmice potvrđen kao nasljednik Juliana Nagelsmana (Nagelsmann) na mjestu trenera Bajern Minhena. Tuhel je bio bez posla od septembra 2022. godine, kada je dobio otkaz u Čelziju nakon poraza od Dinama.

Želje Tuhela

Odmah po dolasku njemačkog stručnjaka u bavarsku ekipu, počelo se pisati o igračima koje bi mogao dovesti.

Italijasnki Calciomercato tvrdi da Tuhel želi uzeti dva igrača upravo iz Čelzija. Riječ je o hrvatskom reprezentativcu Mateu Kovačiću i Eduaru Mendiju (Edouard Mendy).

Krenuo po svoje igrače

Hrvatskom reprezentativcu ugovor s londonskim klubom vrijedi do ljeta 2024. godine, a engleski mediji su ranije pisali kako bi već u sljedećem prijelaznom roku mogao napustiti klub. Njemu se u međuvremenu popravio status u ekipi pošto je, usljed povreda Azpilikuete i Tijaga Silve (Thiago), postao kapiten, ali Tuhel ga izuzetno cijeni i želi ga na Allianz Areni.

Otkako je Grejam Poter (Graham Potter) preuzeo Čelzi, Mendi je u potpunosti izgubio startno mjesto u ekipi. Trenutno je prvi golman Kepa Arizabalaga. Bajern već ima dvije jake opcije na golu, ali Manuel Nojer (Neuer) već ima 37 godina i još uvijek se oporavlja od teške povrede, dok mu je zamjena 35-godišnji Jan Zomer (Yan Sommer).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.