HAOS U MINHENU

7 noževa u leđima Nagelsmana: Igrači izlobirali da dobije otkaz

Bajern Minhen je prije nekoliko dana otpustio, sada već bivšeg trenera, Julijana Nagelsmana i zamijenio ga Tomasom Tuhelom

Julijan Naglesman: 7 igrača ga izdalo. AP

N. H.

27.3.2023

Bajern Minhen je prije nekoliko dana otpustio, sada već bivšeg trenera, Julijana Nagelsmana (Nagelsmann) i zamijenio ga Tomasom Tuhelom (Thomas Tuchel). 

On je na klupi sjedio od 2021. godine i činilo se da je dugoročno rješenje Bavaraca, ali se ljubav brzo završila. Prema posljednjim informacijama, njemu je čak sedam fudbalera zabilo nož u leđa, a i potrudili su se da izlobiraju dolazak novog trenera. 

Manuel Nojer (Neuer), Sven Ulrajh (Ulreich), Serž Gnabri (Serge Gnabry), Leroj Sane, Džamal Musiala (Jamal), Žoao Kanselo (Joao Cancel) i Sadio Mane su uspjeli u svojoj namjeri da potjeraju 35-godišnjeg trenera.

Jozua Kimih (Joshua Kimmich) i Leon Gorecka (Goretzka) su bili najveća podrška Nagelsmana u svlačionici.

Jedan od razloga zbog kojeg se Nagelsmanu nije vjerovalo u svlačionici se spominjala i njegova veza sa novinarkom BILD-a, Lenom Vurzenberger (Wurzenberger). Igrači su smatrali da se ne mogu povjeriti svom treneru, jer će on, prema njihovom mišljenju, to prenijeti svojoj djevojci. 

Njemački mediji su već objavili da će Bajern, ako ne postignu dogovor o sporazumnom raskidu ugovora, morati da mu plati odštetu od čak 27 miliona eura. 

Uslov je da 35-godišnji trener ne trenira nikoga dok mu ne istekne ugovor sa Bavarcima koji traje do 2026. godine

Ipak, on se od momenta otkaza povezuje sa Totenhemom, a ta vijest je dodatno podgrijana sa odlaskom Antonija Kontea (Antonio Conte) sa klupe londonske ekipe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.