NAVODI LOKALNIH MEDIJA

Dreka i geste kao na seoskoj utakmici: Ostavili smo trag u Slovačkoj

Sukob selektora Zmajeva Faruka Hadžibegića i jednog navijača Bosne i Hercegovine je privukao pažnju medija i u Slovačkoj

Hadžibegić u okršaju sa navijačem. Screenshot / Sportsport.ba

N. H.

27.3.2023

Sukob selektora Zmajeva Faruka Hadžibegića i jednog navijača Bosne i Hercegovine je privukao pažnju medija i u Slovačkoj, koji su ponašanje opisali riječima „kao na seoskoj utakmici“.

Igrači selekcije BiH poslije kraja utakmice otišli pozdraviti navijače, koji su nakon tog pozdrava od igrača tražili da se ponovo vrate ispred njih.

Većina igrača predvođena kapitenom Ibrahimom Šehićem se vratila, ali to nisu uradili Edin Džeko, Rade Krunić i Amer Gojak.

Na cijelu situaciju nije reagovao selektor Hadžibegić, što je primijetio dio publike na stadionu, a zbog toga su ga i kritikovali. Hadžibegić nije ostao dužan pa je uslijedilo prepucavanje.

Snimak, zabilježen od kolega sa portala Sportsport.ba, su prenijeli i slovački portali, a jedan je posebno zapao za oko. Naime, sportwe.pravda.sk „Dreka i geste kao na seoskoj utakmici“.

Drugi portali pišu da se selektor BiH ušao u konflikt sa navijačima zbog toga što su Edin Džeko i Amer Gojak bili na klupi, što možda i nije daleko od istine.

Reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja u 17. juna na gostovanju Portugalu, dok tri dana kasnije kući dočekujemo Luksemburg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.