JUŽNOKOREJSKI FUDBALER

Son se ne miri sa odlaskom Kontea: Žao mi je, osjećam se odgovornim

Rukovodstvo Totenhema je prije nekoliko dana raskinulo ugovor sa Konteom

Son: Osjećam se odgovornim za odlazak Kontea. Screenshot/Twitter

N. H.

29.3.2023

Hjong-Min Son (Heung), fudbaler Totenhema, je izjavio danas da se osjeća djelimično odgovornim zato što je menadžer Antonio Konte (Conte) napustio londonsku ekipu.

Rukovodstvo Totenhema je prije nekoliko dana raskinulo ugovor sa Konteom, a klub će do kraja sezone voditi njegov pomoćnik Kristijan Stelini (Christian).

30-godišnji Son je prošle sezone bio najbolji strijelac Premijer lige sa 23 gola i pomogao im je da osvoje četvrto mjesto i izbori plasman u Ligu prvaka. Međutim, reprezentativac Južne Koreje je ove sezone uspio postići samo šest golova.

- Kao igraču, jako mi je žao. Konte je prvoklasan trener i naše zajedničko putovanje je bilo sjajno. Trebalo je da igram bolje. Osjećam se odgovornim za njegov odlazak, pošto nisam toliko pomogao klubu. Zahvalan sam mu na onome što je uradio. On je sjajan trener sa iskustvom. Navijat ću za njega – kazao je Son.

Totenhem je trenutno četvrti na tabeli Premijer lige sa 49 osvojenih bodova iz 28 utakmica, a gotovo je sigurno da će, uprkos odlasku trenera, igrati neko od evropskih takmičenja naredne sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.