TEŠKA SUDBINA BORDO TIMA

Novi problemi za FK Sarajevo: Travnjak nije dobro prošiven na Koševu

Proći će i osam mjeseci od početka radova na stadionu Asim Ferhatović – Hase, a posao još nije završen

Travnjak na stadionu Koševo. Avaz

N. H.

29.3.2023

Proći će i osam mjeseci od početka radova na stadionu Asim Ferhatović – Hase, a posao još nije završen. Prema svemu sudeći, FK Sarajevo još neko vrijeme neće moći zaigrati na svom stadionu, a krivaca je očigledno mnogo.

Dio terena pretvrd

Trener Sarajeva Mirza Varešanović je prije nekoliko sedmica najavio povratak na Koševo, ali to se očigledno neće desiti. 

Utakmica 8. ili 9. aprila koja je zakazana kao prva koja se trebala igrati na tom stadionu, ona protiv Sloge Doboj, čini se će se igrati ponovo na nekom drugom stadionu.

Nakon što su se pojavile informacije o zaustavljanju radova na prošivanju hibrida, danas sa Koševa stižu nove, koje govore da mašina radi, ali samo na jednom, manjem dijelu terena, ispred sjeverne tribine.

Veći dio terena je, navodno, pretvrd kako bi igle za šivanje hibrida mogle prodrijeti dovoljno duboko kako bi posao uradile kako treba.

U kakvoj to situaciji ostavlja Sarajevo? 

Pa najgora opcija za Bordo tim bi bila da se ovaj travnjak mora ponovo podići, jer bi to značilo da se oni neće vratiti na stadion Koševo do naredne sezone. Druga opcija je da se ponovo kasni sa prošivanjem hibrida i da oni odigraju nekoliko utakmica prije kraja na Koševu. Treća, najnerealnija, je da fudbaleri Sarajeva stvarno krenu igrati na svom pravom domaćem terenu od utakmice sa Slogom. Mada, za tu opciju nam je potrebno poznavanje magije. 

Radovi na terenu stadiona Asim Ferhatović – Hase počeli su 9. augusta prošle godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.