TALENTOVANI BEK

Gazibegović pravi veliki transfer: Džeko bi mogao pomoći pri realizaciji

Reprezentativac Bosne i Hercegovine pokriva obje bekovske pozicije

Gazibegović: Pravi veliki transfer. Pixsell / Armin Durgut

N. H.

30.3.2023

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Gazibegović, koji pokriva obje bekovske pozicije, bi ovog ljeta mogao napraviti veliki transfer i samim tim karijeru nastaviti u milanskom Interu.

Džekina podrška

Neroazuri se već spremaju na izvjestan odlazak Denzela Damfrisa (Dumfries) na ljeto 2023. godine. Nizozemac se i ranije povezivao sa odlaskom iz kluba, ali transfer nije bio realizovan. Međutim, on je i dalje na cijeni i očekuje se njegova prodaja na ljeto.

Ukoliko Nizozemac napusti klub, Bepe Marota (Marotta) i Piero Ausilio će morati naći njegovu zamjenu, a među brojnim imenima koja se povezuju s Interom, postoji jedno koje bi moglo početi zainteresovati upravu, a pogotovo ukoliko bi naš kapiten Edin Džeko kazao nekoliko pozitivnih riječi o njemu.

Bh. napadač, s kojim se pregovara o obnovi ugovora, bi mogao Interu predložiti dovođenje Gazibegovića.

Savremeni bek

Italijanski Calciomercato piše o desnom beku koji je sposoban igrati i na suprotnoj strani. Igrač je Štruma iz Graca, a igrao je i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u posljednja dva duela. Bek ove sezone pruža odlične partije u drugoplasiranoj ekipi austrijske lige, a pažnju je privukao i od nekoliko klubova iz njemačke Bundeslige.

Njemu u prilog ide nekoliko faktora. Prije svega godine (23) i potreba za ne pretjerano velikom odštetom unatoč tome što mu ugovor ističe 2026. godine. Mladi Gazibegović je sve ono što je potrebno ekipi u savremenom beku te je prilagodljiv da može pokriti više pozicija u odbrani. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.