USUSRET UTAKMICI

Mulalić zadovoljan postignutim na pauzi, u Trebinju bez dva bitna igrača

Željezničar će u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati kod Leotara na stadionu Police

Mulalić: Spremni smo za ovo teško gostovanje. Avaz

N. H.

31.3.2023

Edis Mulalić, trener Željezničara, najavio je gostovanje svoje ekipe Leotaru u Trebinju, u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja nam se vraća u predstojećem proširenom vikendu.

Utakmica je na programu u subotu 1. aprila, a i sam Mulalić je svjestan težine gostovanja.

- Sigurno je da nas čeka teška utakmica, jedno od najtežih gostovanja protiv dobre i kompaktne ekipe. Na najbolji mogući način iskoristili smo pauzu, odmorili neke igrače i spremili one koji su nam se kasnije priključili – počeo je Mulalić. 

- Nakon utakmice sa Slogom imali smo želju osvježiti se i podići neke stvari koje je trebalo. Dobro je došlo igračima na kondicionom planu. Znamo da imamo dvojicu suspendovanih igrača zbog žutih kartona, ali imaju neki drugi. Pokušat ćemo uraditi sve kako bismo došli do dobrog rezultata - zaključio je trener Plavih.

Željezničar će u ovoj utakmici igrati bez suspendovanih Klarismarija Santosa (Clarismario) i Benjamina Šehića.

Sarajevska ekipa je trenutno 4. na tabeli Premijer lige BiH sa 39 osvojenih bodova, dok je Leotar 10. sa 23 bodova i do kraja sezone im predstoji borba za opstanak.

Utakmica se igra sutra s početkom od 15 sati na stadionu Police u Trebinju, a pravdu će dijeliti Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.