SLOBODAN NALJETO

Sve miriše na povratak Mesija u Barselonu: Otkriveni novi detalji

Situaciju s ugovorom Mesija komentarisao je ugledni Fabricio Romano, a čini se da će PSG imati ogromnih problema da ga zadrži

Mesi: Od ljeta slobodan igrač. Screenshot/Twitter

N. H.

31.3.2023

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Argentinac Lionel Mesi (Messi) je blizu povratka u Barselonu, nagovijestio je ugledni sportski novinar Fabricio Romano (Fabrizio), a uz to je dodao kako stvari idu svojim tokom i da bi se sve moglo riješiti vrlo brzo.

Potpredsjednik španskog Rafa Juste (Yuste) je prvi put javno govorio o mogućem povratku Mesija i priznao da su kontakti već uspostavljeni.

- U kontaktu smo s Mesijevim predstavnicima. Leo dobro zna koliko ga cijenimo i voljeli bismo da se vrati u Barcelonu. Prije dvije godine sam bio dio pregovora o produžetku ugovora i znam koliko je bilo teško pustiti ga da ode. Znam sigurno da on voli Barselonu i pokušat ćemo da nađemo prave uslove za nastavak njegove priče – kazao je Juste.

Argentinac trenutno na stolu ima, prema tvrdnjama Romana, ponudu i od aktuelnog kluba PSG-a, ali prenosi i kako Mesi nije donio konačnu odluku o tome. Pretpostavlja se da je za to krivac upravo Barselona.

Za njega su zainteresovane i ekipe iz MLS-a, kao i iz Saudijske Arabije te to dodatno otežava situaciju francuskoj ekipi da ga potpiše.

Podsjećamo, Mesi je zbog teške finansijske situacije u Barseloni i napustio klub u kojem je bio od 2004. godine, ali želja za osvajanjem Lige prvaka mu i dalje gori, pošto mu to nije pošlo za rukom u Parizu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.