OGLASILI SE IZ KLUBA

FK Sarajevo: Zaštitar je prijetio, a zatim i udario Ziljkića

FK Sarajevo se oglasio saopćenjem za javnost u kojem su naveli šta se tačno dogodilo nakon utakmice protiv Slobode

Almedin Ziljkić: Strijelac prvog gola Sarajeva protiv Slobode. A. Bešić

N. H.

3.4.2023

FK Sarajevo se oglasio saopćenjem za javnost u kojem su naveli šta se tačno dogodilo nakon utakmice protiv Slobode u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegevone. Objasnili su i kako i zbog čega je došlo do incidenta Almedina Ziljkića s navijačima tuzlanskog kluba.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti. 

- FK Sarajevo oštro demantuje sve netačne navode koji su se pojavili u određenim medijima nakon utakmice na Tušnju u okviru 24. kola Premijer lige BiH.

Utakmica oduševila

FK Sloboda i FK Sarajevo su odigrali utakmicu koja je oduševila sve prisutne na stadionu kao i one koji su susret gledali putem televizijskog prenosa. Koristimo priliku da se zahvalimo FK Sloboda na gostoprimstvu van terena i viteškoj, fer i korektnoj borbi na terenu i želimo im puno sreće u nastavku sezone kako bi izborili svoje ciljeve.

FK Sloboda kao naš stari sportski prijatelj i decenijski rival, kao i ponašanje njihovih fudbalera, stručnog štaba i rukovodstva kluba zaslužuje sve pohvale i mi ćemo se potruditi naredne sezone da se revanširamo na isti način.

Salva psovki i uvreda

Više od 6.000 ljudi, od čega i 350 naših navijača, je moglo da uživa u jednoj sjajnoj fudbalskoj predstavi, ali je bilo dovoljno samo njih nekoliko kako bi se promijenila cijela slika o ovoj utakmici, a priča o sjajnom travnjaku i fantastičnoj utakmici sa pet pogodaka ode u drugi plan.

U cilju tačnog i objektivnog informisanja cjelokupne bh. javnosti, FK Sarajevo koristi priliku da obavijesti sve ljude koji prate naš klub, domaći fudbal, ali i sve ljude u Bosni i Hercegovini o svemu što se dešavalo na utakmici, odnosno po njenom završetku.

Almedin Ziljkić, koji je u svojoj karijeri nastupao za oba tuzlanska premijerligaša, po završetku utakmice je krenuo da se pozdravi sa svojim prijateljima. Po dolasku ispred tribine, na kojoj je bilo cca 50-ak ljudi, je doživio da mu neko sa tribina uputi salve uvreda i psovki na račun njegove porodice.

Zaštitar prijetio, a zatim i udario Ziljkića

Naš fudbaler je reagovao instinktivno i ušao u verbalni dijalog sa jednim od navijača, za šta svakako nema opravdanja. Nakon toga je doživio prijetnje sa tribine, ali i od zaštitara, koji je bio tu i posmatrao cijelu situaciju i koji je mogao na vrlo jednostavan način da riješi cjelokupan "problem". Ziljkić se već odmakao od tribine i krenuo prema svlaćionici, pa je bilo sasvim dovoljno da ga se isprati prema svlačionici sa ostalim fudbalerima.

Ipak, zaštitar je izabrao drugi način i prvo zaprijetio da će ga udariti, a potom to i učinio, što je izazvalo dodatne probleme. Sve kasnije izgovoreno bilo je rečeno pod utiskom tog nemilog događaja. Nažalost, vidimo da su prsti upereni prema našem fudbaleru i mi koristimo priliku da kažemo da ćemo stati iza njega u ovom slučaju, jer smatramo da niti je započeo incident, niti je bilo koga ugrozio fizički, za razliku od zaštitara koji je uradio upravo suprotno.

Nekoliko fudbalera dobilo udarce

U naguravanju je još nekoliko naših fudbalera dobilo udarce, a naš trener golmana Ibro Hodžić, koji je stao kako bi zaštitio igrače i odveo ih prema svlačionici, je doživio da mu jedan od njih zaprijeti te ga pozove na fizički obračun.

FK Sarajevo najoštrije osuđuje sve nemile scene na stadionima, ali ponavlja da će uvijek čvrsto stajati na strani naših fudbalera u bilo kojoj situaciji, a pogotovo u situacijama poput ove sa Tušnja, kada su doživjeli fizički napad.

Etiketiranje koje su u posljednja 24 sata doživjeli Almedin Ziljkić i Ibro Hodžić su krajnje nedopustiva i želimo još jednom podvući da nećemo dozvoliti bilo kakav napad, agresiju, niti nepravdu prema fudbalerima našeg kluba - stoji u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.