NAVIJAČ ŽELJEZNIČARA

Danas je osam godina od ubistva Mirze Raščića: Manijaci će odati počast na groblju Vlakovo

Kantonalni sud u Sarajevu prvobitno je osudio Tahirovića na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud FBiH je snizio tu kaznu za dvije i po godine

Ubijen 2015. godine. Printscreen

E. A.

16.4.2023

Danas je tačno osam godina od ubistva navijača Željezničara Mirze Raščića, a tim povodom klub s Grabavice prigodnom objavom je odao počast tragično stradalom mladiću.

Raščić je ubijen 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar. Ubica Izudin Tahirović u njega je ispalio četiri metka.

Kantonalni sud u Sarajevu prvobitno je osudio Tahirovića na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud FBiH je snizio tu kaznu za dvije i po godine.

- Bio je prvi osmijeh južne tribine. Mirza je radio i plaćao svoju ulaznicu, Mirza je radio i plaćao svoje gostovanje, Mirza je radio i plaćao svoju kafu u kafiću, Mirza je radio i plaćao svoju pivu u restoranu. Mirza je bio odličan momak. Mirza je bio učesnik Marša mira u Srebrenici, učesnik akcije pomoći nastradalim područjima poplava, aktivista za prikupljanje pomoći osobama sa posebnim potrebama Doma u Pazariću - navodi se u objavi FK Željezničar na društvenim mrežama uz poruku da s ljubavlju i ponosom čuvaju uspomene na njega.

Najvatreniji navijači Željezničara okupit će se u 16:30 na Gradskom groblju Vlakovo, posjetiti mezar rahmetli Mirze i odati mu počast.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.