STANDARD-ŠARLROA

Nestvarne scene iz Belgije: Bacali prefarbane mrtve štakore prema suparničkim navijačima

Nadamo se da će Pro liga djelovati, da će naš klub podnijeti žalbu i da će se udruženja za životinje uključiti, naveli su navijači Standarda

Scene sa tribine. Twitter

S. S.

17.4.2023

Šokantne scene su viđene na meču u okviru belgijske Jupiler Pro lige u fudbalu.

Naime, valonski derbi se igrao između Standard Liježa i Šarlroe, Lijež je slavio 3:1, ali glavna tema nakon utakmice bili su događaji na tribinama.

Atmosfera je bila napeta i prije nego li je sudija dao znak za početak meča, obje su grupe navijača pozdravljali ulazak ekipa pirotehničkim performansima i navijanjem. Nakon što je krenula, sama utakmica bila je prekinuta na nekoliko minuta zbog ubacivanja dimnih bombi na teren.

Ipak, stvari su dosegle svoj vrhunac kada su navijači Šarlroe počeli bacati mrtve štakore ofarbane crvenom bojom (boja njihovog domaćeg dresa) i bila je to kap koja je prelila čašu.

U saopćenju za javnost koje je objavila grupa navijača Liježa na Facebooku, kritikovali su ponašanje protivničkih navijača.

- “Navijači” iz Šarlroe bacali su mrtve štakore u smjeru T2. Ne govorimo o jednom ili dva štakora, već o njih deset. Nadamo se da će Pro liga djelovati, da će naš klub podnijeti žalbu i da će se udruženja za životinje uključiti. Stvarno ste p***e, to smo već i ranije znali, ali sada ste to samo potvrdili – navodi se u saopćenju.

Ultrasi Šarlroe bili su odjeveni u bolničke odore te su na tribini razvili transparent s natpisom "Kontrola štakora" preko njega.

Inače, ovo nije prvi put da se nalaze u centru skandala zbog svog ponašanja. Još u novembru 2022. utakmicu protiv Mehelena prekinuli su navijači Šarlroe bacajući dimne bombe i projektile na teren.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.