U PRITVORU TRI MJESECA

Dani Alveš svjedočio na sudu u istrazi o seksualnom napadu

Brazilski fudbalerse pojavio na sudu u Barceloni pred sudijom koji istražuje optužbe protiv njega

Dani Alveš: Svjedoči na sudu. Twitter/Screenshot

N. H.

17.4.2023

Brazilski fudbaler Dani Alveš se pojavio na sudu u Barceloni kako bi svjedočio pred sudijom koji istražuje optužbe za seksualni napad protiv njega.

Optužen za seksualni napad

Alveš je optužen za seksualni napad na mladu ženu u klubu u Barceloni 30. decembra prošle godine. 39-godišnji fudbaler se od 20. januara nalazi u pritvorskom centru u blizini Barcelone nakon što mu je odbijena kaucija zbog opasnosti od bjekstva.

Suđenje još nije zakazano. Brazilac je ranije odbacio sve optužbe. Prvo je negirao da je ikad sreo tu ženu prije hapšenja. Kasnije je priznao, kako je rekao, odnos uz pristanak.

Alveš je priveden na osnovu dokaza koje su vlasti prikupile tokom prvobitne istrage i svjedočenja igrača, navodne žrtve i svjedoka.

Prijeti mu 15 godina zatvora

Prema španskom zakonu usvojenom prošle godine, seksualni napad obuhvata širok spektar krivičnih djela. Pod to se računaju i zlostavljanje na društvenim mrežama, fizičkog seksualnog zlostavljanja do silovanja, svaki sa različitim mogućim kaznama. Maksimalna kazna za slučaj silovanja je 15 godina zatvora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.