NALAZI SE U PRITVORU

Dani Alveš promijenio iskaz o odnosu s djevojkom

Uhapšen je 20. januara

Dani Alveš. AP Photo / Andre Penner, File

S. S.

18.4.2023

Dani Alves (39), koji se od januara nalazi u pritvoru u Barseloni, u ponedjeljak je na sudu rekao da je djevojka koja ga je optužila za silovanje bila dobrovoljno pristala na seksualni odnos. Nekadašnja nogometna zvijezda Barselone, Juventusa i PSG-a tvrdila je prilikom ranijeg iskaza da uopće nije došlo do odnosa u diskoteci u Barseloni 30. decembra prošle godine.

Alves je u ponedjeljak rekao sutkinji da je tada lagao kako bi od supruge sakrio nevjeru, ali da sada govori istinu, jer je u međuvremenu supruga zatražila razvod braka. Njegovo davanje iskaza trajalo je 20 minuta te je bilo zatvoreno za javnost. Alves je naglasio da je nedužan, rekli su neimenovani izvori sa suda.

Fudbaler je u decembru otputovao u Barselonu nakon što je s Brazilom ispao od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru. Pored Barselone, u kojoj je godinama igrao i živio, ima kuću.

Nakon što ga je jedna djevojka optužila da ju je silovao u toaletu diskoteke, uhapsila ga je policija 20. januara. Sutkinja je odbila zahtjev njegovog advokata o puštanju na uslovnu slobodu. Nakon što mu je određen pritvor, njegov tadašnji klub, meksički Pumas, raskinuo je ugovor. Suđenje u Barseloni se nastavlja, a zasad se ne zna kada će biti iduće ročište.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.