ISPALI IZ EVROPSKE LIGE

Navijači ljuti na Kazemira: On se smije, a mi platili bogatstvo za debakl

Kazemiro koji se smije sa sudijom nakon ovako sramotnog poraza savršeno opisuje sve što morate znati o Junajtedu, samo je jedan od komentara

Kazemiro nakon debakla. Twitter

S. S.

21.4.2023

Kazemiro (Casemiro) je prošlog ljeta došao u Mančester junajted iz Reala uz odštetu od čak 70 miliona eura. To je razljutilo mnoge navijače Junajteda jer neosporno je da je Brazilac zvanserijski defanzivni veznjak, ali i da je plaćen jako puno za igrača koji ima 30 ili više godina. Tačnije, ovim transferom postao je drugi najskuplji 30+ igrač u historiji.

Više od njega je od veterana koštao samo Kristijano Ronaldo (Cristiano), za kojeg je Juventus platio Realu 117 miliona eura. Kazemiro je postao nezamjenjiv u Junajtedu, u 43 utakmice na kontu ima pet golova i sedam asistencija, ali navijači nisu zadovoljni njegovim ponašanjem nakon debakla protiv Sevilje.

Nakon 2:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige na Old Trafordu, Junajted je u revanšu zbog nevjerovatnih kikseva Davida de Hee (Gea) i Herija Mekgvajera (Harry Maguire) izgubio 3:0 i ispao, a kamere su ulovile Kasemira kako nakon teškog poraza ugodno ćaska sa sucem i smije se. Ta scena je naravno odmah završila na društvenim mrežama te izazvala bijes navijača Junajteda.

- Kazemiro koji se smije sa sudijom nakon ovako sramotnog poraza savršeno opisuje sve što morate znati o Junajtedu – samo je jedan od komentara.

"Koji k**ac se Kazemiro smije?! Nema baš nikakvog razloga za to!", "Kazemiro se smije i cereka nakon ovako užasne predstave njega i cijele ekipe. Za to će zasluženo biti žestoko kritikovan.", „Kazemiro se nakon ovakve katastrofe od igre i rezultata ceri sa sudijom?! Očito ga potop nije pogodio kao navijače na tribinama u Sevilji, koji su dali bogatstvo za put i ulaznicu kako bi gledali teški debakl.", samo su neki od komentara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.