NIKO NIJE SIGURAN

Sprema se čistka u Minhenu: Moguć odlazak i simbola kluba

Bajern je ispao iz svih kup takmičenja, a prijeti im i skidanje s trona Bundeslige

Bajern: Sprema se čistka. AP

N. H.

24.4.2023

Sezona minhenskog Bajerna bi se mogla pretvoriti u pravu noćnu moru. Bavarci su već ispali iz Kupa Njemačke, kao i Lige prvaka, a trenutno se, na pet kola do kraja, nalaze tek na drugoj poziciji njemačke Bundeslige. Zbog toga bi na kraju sezone mogle „letjeti glave“, a u njemačkim medijima su se sada pojavila i imena.

Očajni rezultati

Rezultati su daleko slabiji od očekivanih, a potez sportskog vrha Bavaraca da smijene Juliana Nagelsmana (Nagelsmann) dodatno je razljutio, već nezadovoljne, navijače.

Dolaskom Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) situacija se dodatno pogoršala. Bajern je demoliran od strane Mančester sitija u Ligi prvaka (4:1), ispao je u Kupu Njemačke od Frajburga, a njemu izmiče i titula u Njemačkoj.

Najavljene promjene

Predstojeće ljeto bi moglo biti u znaku promjena, kako u rukovodstvu, tako i u stručnom štabu. Izvjesno je da generalni direktor Bajerna Oliver Kan (Kahn) neće preživjeti čistku, a veliko je pitanje da li će posao zadržati i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Pto se ekipe tiče, skoro pa sigurno je da će sredinu promijeniti Sadio Mane, Serž Gnabri (Serge Gnabry) i Liroj Sane (Leroy), a njihovim stopama bi mogalo i Tomas Miler (Thomas Muller).

Ostaje samo da se vidi kakva će biti sudbina trenera Tuhela, koji sigurno nije sanjao ni u najgorim noćnim morama ovako očajan početak mandata na Allianz Areni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.