NOVI HAOS U BAJERNU

Tuhel poludio na treningu: Reakcijom podijelio društvene mreže

Bajern Minhen prolazi kroz turbulentnu sezonu za svoje standarde

Tuhel: Poludio na treningu. AP Photo / Matthias Schrader

N. H.

28.4.2023

Bajern Minhen prolazi kroz turbulentnu sezonu za svoje standarde, a sve se to odražava i na treninge gdje napetost raste iz dana u dan.

To je pokazala i nesvakidašnja situacija na posljednjem treningu Bavaraca kada je trener Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) postupio neočekivano i u bijesu slomio korner zastavicu.

Kako prenosi Bild, Tuhel nije bio zadovoljan igrom svojih igrača na treningu, nekoliko puta ih je ispravljao i ukazivao na određene propuste, a kada ni to nije promijenilo situaciju ljutito je uzeo zastavicu i prepolovio je koljenom.

Ovakvo ponašanje ne priliči treneru najvećeg njemačkog kluba, ali ruku na srce ove sezone oni i ne liče na klub i možda ih ovakvi potezi probude.

Posljednjih mjeseci su velike tenzije kako u odnosu rukovodstva kluba i igrača, tako i među samim igračima. Oliver Kan (Kahn) i Hasan Salihamidžić su u nekoliko navrata žestoko komentarisali igre i poteze fudbalera Bajerna. Poseban problem je izbio kada je Sadio Mane nakon prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv Mančester sitija u svlačionici udario Liroja Sanea (Leroy), što je bio svojevrsni šok za sve.

Podsjećamo, Bundesliga se približava kraju i ostalo je do kraja samo pet kola, a za Bavarce je ostalo sve manje nade da će uspjeti odbraniti titulu. Borusija Dortmund trenutno zauzima prvu poziciju sa 60 osvojenih bodova, jednim više od drugoplasiranog Bajerna.

Bajern će u narednom kolu na svom terenu dočekuje berlinsku Hertu, dok Borusija gostuje ekipi Bohuma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.