LEGENDARNI BRAZILAC

Ronaldinjo pokreće svjetsku ligu uličnog fudbala

Međusobne utakmice i takmičenja u vještinama održavat će se u velikim gradovima širom svijeta

Ronaldinjo: Liga kreće krajem 2023.. Anadolija

Anadolija

29.4.2023

Brazilski legendarni fudbaler Ronaldinjo (Ronaldinho) pokreće svjetsku ligu uličnog fudbala kako bi talentovanim mladim igračima pružio priliku da pokažu svoje vještine i slijedili isti put do zvijezda kao i bivši igrač Barcelone, prenosi Anadolija.

- Svjetska ulična liga Ronaldinho počet će krajem 2023. - objavili su organizatori danas.

Na početku će uključivati probni proces na društvenim mrežama gdje će igrači uličnog fudbala svih uzrasta moći postaviti svoje najbolje vještine i trikove u pokušaju da se pridruže jednom od timova takmičenja.

Međusobne utakmice i takmičenja u vještinama održavat će se u velikim gradovima širom svijeta, a timovi će se takmičiti u ligi za titulu “RGSL šampiona” i postati dio onoga što će se zvati Ronaldinjo Globe Street Team.

- Vjerujemo da je ovo prilika koja se pruža jednom u životu kako bismo podržali igrače budućnosti - rekao je Ronaldinjo najavljujući projekat.

Zasad nisu objavljeni detalji o tačnoj lokaciji i vremenu događaja.

Kako bi pokrenuo ligu, Ronaldinjo, dvostruki najbolji igrač svijeta, udružio je snage sa sportskim agentom i bivšim igračem Robertom de Asisom Moreirom i Sofi Vats (Sophie) Watts, suosnivačicom Lige legendi Majka Tajsona (Mike Tyson).

- Ronaldinjo i ja smo odrasli u siromašnoj zajednici u Brazilu. Iz prve ruke poznajemo moć uličnog fudbala u osnaživanju mladih i u potpunosti smo posvećeni otkrivanju i podršci igrača uličnog fudbala širom svijeta putem RGSL-a - rekao je Moreira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.