TRENER BAJERNA

Tuhel je našao nove žrtve za svoje pošalice: Prvo je nastradao Sane, a onda i Mane

Tomas Tuhel je još jednom pokazao da mu godine, status zvijezda i cijena igrača ne znače previše

Sane i Mane žrtve Tuhelovih šala. AP

N. H.

2.5.2023

Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) koji sjedi na klupi minhenskog Bajerna posljednjih mjesec i po je pokazao da mu godine, status zvijezda i cijena koju igrač ima na tržištu ne znače previše.

Tako se odmah nakon što je postao trener Bajerna na društvenim mrežama pojavila snimka kako Tuhel na treningu nogom u zadnjicu udara Liroja Sanea (Leroy) dok igrač trči.

Ove sezone je krilni napadač Bajerna postigao 13 i asistirao za još osam golova, ali ga njemački mediji kritikovali zbog manjka discipline. Prema pisanju Bilda, kasnio je na treninge, kao i na polazak uoči utakmice s Borusijom Menhengladbah koju su Bavarci izgubili rezultatom 2:3.

Bajern je 2020. godine doveo Sanea iz Mančester sitija za 50 miliona eura, a dosad je za njemački klub postigao 35 golova na 129 odigranih utakmica. 

Sada je viralan postao snimak kako je Tuhel napravio novu šalu, a nova žrtva je bio Senegalac Sadio Mane. On je s leđa prišao Maneu i skinuo mu trenerku. Senegalski fudbaler to nije očekivao i vidi se da je bio veoma iznenađen potezom trenera, koji se na to smijao odlazeći.

Tuchel pulls down Mane’s pants, walks away
by u/abbytarar in soccer

Manea je Bajern prošlog ljeta kupio za 32 miliona eura. Od tad je u 35 nastupa postigao 12 golova i asistirao za pet. Ipak, navijači Bajerna su razočarani njegovim doprinosom. On se, uz sve navedeno, u svlačionici potukao upravo sa Saneom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.