POLJSKI NAPADAČ

Levandovskog pitali za koga navija u Njemačkoj, uslijedio je (ne)očekivan odgovor

On je u svojoj karijeri igrao i za Borusiju i za Bajern koji se bore za naslov prvaka u Bundesligi

Levandovski: Igrao i za Borusiju i za Bajern. AP

E. Ć.

9.5.2023

Poljski reprezentativac i aktuelni napadač Barcelone Robert Levandovski (Lewandowski) komentarisao je utrku za titulu prvaka u njemačkoj Bundesligi.

Levandovski je od 2010. do 2014. igrao za "Milionere", a onda je uslijedio odlazak u Bajern u kojem se zadržao osam godina.

Na pitanje ko je njegov favorit za osvajanje titule u Bundesligi, poljski napadač nije imao previše dileme. Naglasio je kako će njegovo srce uvijek izabrati Bajern.

- Mislim da je Bajern na dobrom putu da bude prvak, a za Bundesligu je jako bitno da je neizvjesna, no bez obzira na to, mislim da Bajern ima malu prednost. Čuo sam da ljudi govore kako bi bolje bilo da Borusija osvoji titulu prvaka, ali ja sam uvijek za Bayern i nadam se da će osvojiti.

Proveo sam u tom klubu osam godina i zahvalan sam na svemu što sam prošao s tom ekipom. Osvojili smo mnogo trofeja i ja to nikada neću zaboraviti - poručio je Levandovski.


Inače, Levandovski je za Borusiju dao 74 gola na 131 utakmici. S "Milionerima" je osvojio sve u Njemačkoj, a 2013. je bio i na korak od Lige prvaka, tada je bolji bio Bajern (2:1).

U Bajernu je odigrao 253 meča, postigao 238 pogodaka i osvojio sve što je mogao osvojiti.

Ljetos se odlučio da je kraj i da mu je potrebna nova avantura, te je prešao u Barcelonu.

Bajern je trenutno prvi u Njemačkoj sa 65 osvojenih bodova, jednim više od drugoplasirane Borusije Dortmund. Do kraja prvenstva su ostala još samo tri kola.

"Bavarci" će igrati protiv Šalkea i Lajpciga kući, te gostuju Kelnu, dok "Milionere" očekuju domaći dueli protiv Menhengladbaha i Majnca, te gostovanje Augsburgu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.