FERRARI DAYTONA SP3

Ibrahimović se nagradio novom "zvijeri": Šoping ga koštao dva miliona eura

Zlatan Ibrahimović i njegova partnerica Helena Seger obnovili su vozni park, navode engleski tabloidi

Ibrahimović: Pojavio se sa Helenom u novoj zvijeri. Screenshot/Twitter

N. H.

11.5.2023

Zlatan Ibrahimović i njegova partnerica Helena Seger obnovili su vozni park, navode engleski tabloidi, ističući da je švedski fudbaler nedavno posjetio prodavnicu luksuznih automobila.

Do njega se dovezao u jednom Ferrariju, a kući je krenuo u drugom, vrijednom oko dva miliona eura.

Kako navodi The Sun, Ibrahimović i njegova dugogodišnja djevojka kod trgovca automobilima zamijenili su svoj Ferrari SF90 Spider zlatne boje, vrijedan oko pola miliona eura, za skluplji model Daytona SP3, kojim se napadač odvezao kući spuštenog krova.

Ferrari koji je ostavio Ibrahimović je kupio 2021. godine za svoj 40. rođendan. Za model kojim je otišao kući navodi se da je proizveden u tek 599 primjeraka. Ferrari dopušta kupovinu tog modela samo osobama kojima oni pošalju pozivnicu.

Brzinu do 100 km/h postiže za 2.85 sekundi, a maskimalnu koju može razviti premašuje 340 km/h. 

Ono što je interesantno je da se Ibrahimović prije nekoliko sedmica već pojavio u ovom automobilu, a sada ostaje pitanje da li je reporter The Suna zakasnio sa objavom ili je tada Ibrahimović dobio testnu vožnju ovog modela.

Ibrahimović bilježi najslabiju sezonu u svojoj karijeri. Prvobitno je bio povrijeđen, a nakon oporavka je odigrao samo četiri utakmice prije nove povrede i sada je sezona završena za švedskog napadača. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.