IGRA SE U ZENICI

Uoči utakmice finala Kupa protiv Veleža: Zrinjski izdao upute svojim navijačima

Meč mostarskih rivala označen je kao utakmica visokog sigurnosnog rizika

Navijači Zrinjskog. Facebook

E. Ć.

11.5.2023

Fudbaleri Zrinjskog će naredne srijede igrati finale Kupa Bosne i Hercegovine. 

Duel protiv gradskog rivala Veleža igra se u Zenici, a navijači dvije ekipe na Bilino polje će različitim rutama jer se radi o utakmici visokog sigurnosnog rizika.

Danas su iz Zrinjskog izdali upute svojim navijačima, koji će u srijedu stići u Zenicu.

- Organizator utakmice je Fudbalski savez BiH, a HŠK Zrinjski je na raspolaganje dobio ukupno 3.000 ulaznica za tribinu Sjever i jedan dio tribine Istok.

Nakon još jednog sigurnosnog sastanka koji je održan u Zenici dogovoreno je da će navijači HŠK Zrinjski koji će u Zenicu doći organizirano autobusima i kombijima putovati trasom Mostar - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno - Vitez - Zenica.

Također je dogovoreno da će za sve navijače HŠK Zrinjski koji u Zenicu doputuju osobnim automobilima biti osiguran parking na SRC Kamberovića polje koji se nalazi u blizini Bilinog polja, a koji će cijelo vrijeme biti osiguran od strane policije, kao i trasa koja vodi prema stadionu.

Molimo navijače da na vrijeme osiguraju svoje ulaznice koje se prodaju isključivo na blagajni stadiona (10:00 - 19:00), a sve dodatne informacije oko prodaje ulaznice i organiziranog odlaska navijača u Zenicu ćemo blagovremeno objaviti - poručili su iz Zrinjskog.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.