SKUPA GREŠKA

Navijači Arsenala u velikom problemu: Karte za "proslavu titule" plaćali 60.000 eura, a od nje nema ništa

Arsenal je imao ogromnu prednost prije dva mjeseca nad pratiocima, ali sada titula izgleda kao san

Arsenal: Niz loših rezultata pokvario slavlje. AP

N. H.

15.5.2023

Pred fudbalerima Arsenala ostale su još dvije utakmice u sezoni, koja je mogla biti bajkovita, ali nizom loših rezultata u posljednjih nekoliko kola ispostavilo se da Topnici titulu neće ni nakon 19 godina slaviti.

Pomalo nevjerovatno zvuči podatak da su Arsenalovi navijači prije dva mjeseca plaćali po 53.000 funti, odnosno 60.000 eura, ulaznice za utakmicu posljednjeg kola protiv Vulverhemptona, kada su očekivali da će proslaviti titulu.

U tim trenucima Arsenal je imao osam bodova prednosti ispred Mančester sitija i činilo se da ekipa Mikela Artete gazi ka prvoj tituli još od 2004. godine. 

Ipak, Mančester siti je uspio sve to nadoknaditi i ima četiri boda više i samo je jednu pobjedu udaljen od novog trofeja prvaka Engleske, petog u posljednjih šest godina.

Navijači, koji su očajnički željeli vidjeti osvajanje naslova, plaćali su po 60.000 eura ulaznice za posljednji duel Premijer lige Vulvsa, koji je zakazan za 28. maj. 

Kako od proslave titule vrlo vjerovatno neće biti ništa (Siti ima četiri boda prednosti i utakmicu manje) teško je i zamisliti kako se danas osjećaju navijači koji su izdvojili novac za kupovinu skupih ulaznica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.