FUDBALSKE POSLASTICE

Tri finala evropskih kupova u samo 11 dana: Evo kada će Tahirović i Džeko kročiti na teren

Džeko će probati pomrsiti račune bivšem klubu Mančester sitiju, u finalu, dok će Tahirović s rimskom Vučicom pokušati doći do prestižnog trofeja

Džeko i Tahirović u finalima. AP / Screenshot

N. H.

19.5.2023

Finala tri prestižna kupa – Liga prvaka, Evropska liga i Konferencijska liga, igrat će se u razmaku od samo 11 dana.

Prvo finale se igra 31. maja, a održat će se u Budimpešti na stadionu Puškaš Arena. U finalu tog takmičenja naći će se Sevilja i Roma.

Sevilja je u polufinalu nakon produžetaka prošla Juventus ukupnim reuzltatom 3:2. Za razliku od njih, Roma je, standardnom formulom Žozea Murinja (Jose Mourinho), odigrala bez golova u Leverkuzenu i odbranila 1:0 s domaćeg terena protiv Bajera. 

Finale Konferencijske lige zakazano je za 7. juni u Pragu na stadionu Fortuna Arena, a za trofej će se boriti Fiorentina i Vest Hem. 

Fiorentina je pobjedom (3:1) u gostima kod Bazela osigurala prolazak u veliko finale ukupnim rezultatom 4:3, dok je Vest Hem stigao do ovog dijela takmičenja, upisavši dvije pobjede nad AZ Alkmarom ukupnim rezultatom 3:1. 

Najveća poslastica ostaje za 10. juni i Ataturk stadion, koji će biti domaćin finala Lige prvaka. 

Tada će se sastati Inter i Mančester siti. Građani su s ukupnih 5:1 (1:1, 4:0) prošli madridski Real, dok je Inter slavio protiv gradskog rivala, Milana, u obje utakmice (2:0, 1:0) i tako zakazao duel s Građanima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.