NE MIRE SE SA PORAZOM

Fudbaleri i sportski direktor Bajera popljuvali Murinja i Romu: Odvratno i ružno! Navijat ćemo protiv njih

Roma je u uzvratnoj utakmici polufinala, standardnom murinjovskom utakmicom, odbranila prednost iz prve utakmice i plasirala se u finale Evropske lige

Fudbaleri Bajera popljuvali Murinja. Screenshot/Twitter

N. H.

19.5.2023

Roma je u uzvratnoj utakmici polufinala Evropske lige odigrala 0:0 u gostima kod Bajera u Leverkuzenu. Tako su puleni Žozea Murinja (Jose Mourinho) odbranili prednost iz prve utakmice (1:0) i plasirali se u finale ovog takmičenja. U njemu će 31. maja u Budimpešti igrati protiv Sevilje, koja je nakon produžetaka izbacila Juventus.

Murinjo je postavio bunker ispred svog gola, koji je tokom cijele utakmice bio pod opsadom. Roma je jedini udarac imala u 1. minuti, a do kraja utakmice imala je 28 posto posjeda lopte. Ipak, njemačka ekipa nije uspjela slomiti Italijane iako su imali čak 22 šuta.

Nakon utakmice igrači Bajera popljuvali su igru Murinjove ekipe. 

- Šteta je da se ovakav stil igre nagrađuje prolaskom u finale ovako kvalitetnog tamičenja. Ružno. Ružno je i za fudbal. Čestitke protivniku što je ostvario cilj na odvratan način – kazao je Kerem Demirbaj (Demirbay).

- Nismo zaslužili da nas eliminira ekipa koja nema veze s fudbalom. Pitam se kako je moguće da ispadnemo od njih... Ludost je da takva ekipa igra finale – utučen je Nadiem Amiri, a igru rimske Vučice kritizirao je i sportski direktor Leverkuzena Simon Rolfs.

- Stalno je neko iz Rominog tima ležao na travnjaku jer je bio „ozlijeđen“. Mislim da će svi navijači Bajera navijati za Sevilju u finalu. Žalosno je da takav stil igre vodi do uspjeha - kazao je Rolfs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.