UFC

Adesanja otkrio koga želi za svog protivnika: Volio bih borbu sa njim, ali ne mislim da ću je dobiti

Robert Vitaker i Drikus Du Plesis će se boriti u Las Vegasu na događaju UFC 290

Screenshot/Twitter

N. H.

19.5.2023

Za nešto manje od dva mjeseca održat če se događaj UFC 290 u Las Vegasu, a na toj priredbi trebali bismo saznati ko će biti izazivač za pojas srednje kategorije kojeg odnedavno ponovo drži Israel Adesanja (Adesanya).

Borba za izazivača

U toj će se borbi naći Drikus Du Plesis (Driccus Du Plessis, 19-2, 5-0 UFC) te bivši prvak kategorije Robert Vitaker (Whittaker, 24-6, 15-4 UFC).

Adesanja (23-2, 12-2 UFC), govorio je o tome kako je spreman braniti svoj pojas protiv Du Plesisa, ali organizacija je odlučila da južnoafrički borac prvo mora proći bivšeg prvaka Vitakera.

- Htio sam se boriti sa njim na Allegiant stadionu, ali su mu prvo dali Roba. Nema smisla čekati, koja je poenta, dajte mi ga dok je j***o tu – izjavio je „Stajlbender“.

Adesanjina želja

Adesanjina želja da se bori protiv Južnoafrikanca proizilazi iz nedavnih komentara u kojima je rekao da će biti prvi pravi afrički UFC prvak budući da još živi u Africi, dok su Adesanja i Kamaru Usman, rođeni u Nigeriji, otišli dok su bili djeca, ali prvak ne daje Du Plesisu prevelike šanse da prođe Vitakera.

- Rob ga vjerovatno može namlatiti u drugoj rundi ili ga jednostavno pobijediti odlukom. Drikusova jedina šansa – ne volim reći da nema načina jer uvijek postoji način, ali on ne može preživjeti Vitakera.

Mislim da će biti brži i spremniji od njega. Njegova šansa je da učini borbu „divljačkom i ružnom“, ali Rob se zna i tako boriti. Rekao bih da Vitaker ima 70 posto šanse za pobjedu, ali stvarno želim Drikusa. Možda sam pristrasan – rekao je Adesanja.

Povratak šampiona

Ako pobijedi Du Plesisa, borit će se sa Adesanjom po treći put. U prva dva meča Adesanja je upisao pobjede, jednom nokautom, a drugi put odlukom u puno konkurentnijoj borbi na UFC-u 271.

Adesanja svoj povratak u kavez planira na UFC 293 10. septembra u Sidniju te bismo tada trebali gledati njegovu obranu pojasa, a tek treba vidjeti koga će to biti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.