USPJEŠNI DEFANZIVAC

Portugalac na pragu osvajanja šampionske medalje u dvije lige, ali nije prvi kojem bi to pošlo za rukom

Žoao Kanselo će, ukoliko Mančester siti i Bajern osvoje titule u svojim ligama, primiti dvije šampionske medalje

Žoao Kanselo. SCREENSHOT/Twitter

N. H.

20.5.2023

Portugalski bek Žoao Kanselo (Joao Cancelo) na pragu je osvajanja šampionsku titulu u dvije od liga petica u istoj sezoni.

Kanselo je tokom zime stigao na posudbu iz Mančester sitija u Bajern, a on je imao zapaženu ulogu u oba tima, te je tako stekao pravo dobijanja šampionskih medalja, ukoliko to i njegovi timovi učine.

Bit će veliko iznenađenje ukoliko Građani i Bavarci ne podignu pehare na kraju sezone. Mančester sitiju je potreban samo jedan trijumf kako bi odbranili titulu prvaka Engleske, dok je Bajern prvi dva kola do kraja. Minhenskoj ekipi je potrebno da u posljednja dva kola slave protiv RB Lajpciga i Kelna.

To znači da su oba tima na pragu osvajanja titula u svojim zemljama, što donosi dvije šampionske medalje Kanselu u samo jednoj sezoni i to u najelitnijim ligama svijeta.

Iako je to jedno od najvećih mogućih dostignuća, pogotovo jer su u pitanju najjače lige svijeta, Kanselo nije prvi kojem bi to pošlo za rukom.

Prije njega su to uspjela dva igrača Lestera u sezoni 2015/16. Reprezentativac Gane Daniel Amarti (Amartey) je na isti način osvojio titulu prvaka Engleske sa Lisicama, te Danske sa Kopenhagenom. Riči de Laet (Ritchie) imao je priliku da osvoji prvi i drugi rang Engleske u istoj sezoni – sa Lesterom Premijer ligu, a s Midlzbroom Čempionšip.

Dvostruki šampion je bio i Dejvid Bekam (David Beckham) 2013. godine. Englez je bio prvak u MLS ligi sa Los Anđeles Galaksijem, a u Francuskoj sa PSG-om. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.