LA LIGA

Sosijedad nakon 33 godine u prvenstvu slavio protiv Barcelone i pokvario im šampionsku proslavu

Real Sosijedad je tako napravio veliki korak ka plasmanu u Ligu prvaka

Real Sosijedad: Blizu Lige prvaka. AP

N. H.

20.5.2023

Real Sosijedad je napravio veliki korak ka plasmanu u Ligu prvaka naredne sezone pobjedom nad Barcelonom u gostima rezultatom 1:2.

Barcelona je pobjedom nad Espanjolom osigurala titulu prvaka Španije, a pred duel protiv ekipe iz Baskije na Kamp nou spremala se velika proslava.

Čelnici su po završetku utakmice uručili šampionski pehar igračima Barse, pred čak 88.000 gledalaca, a oni su tokom trajanja utakmice gledali sjajnu ekipu Sosijedada.

Gosti su na kraju slavili veliku pobjedu, prvu nakon 33 godine u ligaškim duelima na gostujućem terenu protiv Katalonaca.

Poveli su u ranoj fazi meča, još u petoj minuti, kada je Mikel Merino savladao Ter Štegena (Ter Stegen) za vodstvo svoje ekipe.

Barcelona je bila angažovanija u nastavku utakmice, ali su gosti bili izuzetno opasni u kontrama. Jednu od njih su iskoristili u 72. minuti kada je Zubimendi proigrao Aleksandra Sorlota (Alexander Sorloth) koji je pogodio mrežu Katalonaca.

Do kraja utakmice, najbolji strijelac prvenstva Robert Levandovski (Lewandowski) je smanjio rezultat u 90. minuti, ali nisu Katalonci mogli doći do izjednačenja.

Real Sosijedad je pobjedom pobjegao na 5 bodova od prvog pratioca, ekipe Viljareala, te se polako pripremaju za nastup u najelitnijem klupskom takmičenju naredne sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.