TRENER TUZLAKA

Sloboda igra za opstanak u Premijer ligi, Pranjić zamolio navijače: Ponesite tablete za smirenje

"Crveno-crnim" treba pobjeda za opstanak u elitnom društvu bh. fudbala

Kemal Osmanković i Danijel Pranjić. FK Sloboda

E. Ć.

26.5.2023

Fudbaleri Slobode u nedjelju dočekuju Željezničar, a Tuzlacima je ova utakmica biti ili ne biti.

Slobodi treba pobjeda za opstanak u elitnom društvu bh. fudbala, dok s druge strane Željezničaru odgovara i bod za plasman u evropske kvalifikacije.

Povodom utakmice 33. kola Premijer lige BiH medijima se obratio trener Slobode Danijel Pranjić. Imao je i zanimljivu "molbu" za navijače tuzlanskog tima.

Stresna utakmica

- Veliko finale, zadnja utakmica u sezoni. Bitna je nama, bitna Želji i sigurno da će biti specifična, ne kao sve prijašnje. Zamolio bih sve da se naoružaju sa strpljenjem, da ponesu i tableta za smirenje. 

Ova cijela sezona nije bila tako stresna kao što će biti ova utakmica. To moramo prihvatiti. Spremni smo za tu utakmicu. Miran sam uprkos ovakvoj situaciji. 

Možda svi ljudi oko mene su pod velikim stresom, a to će se osjetiti tek na dan utakmice. Imali smo dosad dvije ključne utakmice protiv Tuzla Cityja i Širokog Brijega, ostala je još ova, a poslije ove više nema povratka.Mislim da će ovdje odlučivati ekipa koja više bude željela pobjedu. 

Borba za opstanak

Uvjeren sam da ćemo to biti mi jer kad se boriš za goli život moraš napraviti sve i u tim trenucima ne znaš koliko imaš snage. Bit će borba od prve do posljednje minute i uz pomoć naše publike mi ćemo izboriti opstanak - rekao je Pranjić.

Utakmicu sa Željezničarom je najavio i bivši defanzivac "Plavih" Kemal Osmanković.

- Očekuje nas jedna veoma teška utakmica protiv Želje. Mislim da ko bude hladnije glave i pametniji ušao u utakmicu da će na kraju i pobijediti. 

Taktika pada u vodu zadnje kolo i nadam se da ćemo u nedjelju slaviti opstanak u ligi i nova tri boda - poručio je Osmanković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.