OSUMNJIČENE TRI OSOBE

Kriminalistička policija izuzela dokumentaciju o poslovanju FK Sloboda

Istražne radnje i provjere provode se intenzivno i zbog istrage više detalja

Sloboda: Tri osobe osumnjičene za zlouptorebu položaja. FENA

FENA

31.5.2023

Službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, prema nalogu Kantonalnog tužilaštva TK, u prethodnom periodu izuzeli su obimnu materijalnu dokumentaciju koja se odnosi na funkcionisanje i poslovanje Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla u periodu od nekoliko godina.

- Na osnovu do sada obavljenih provjera i istražnih radnji, i analize izuzete materijalne dokumentacije, Sektor kriminalističke policije UP MUP-a TK je Tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavio dva izvješataja protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja, a koje se odnosi na određene nezakonitosi vezane za djelovanje u klubu - rekao je Feni portparol Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Istražne radnje i provjere provode se intenzivno i zbog istrage više detalja o izuzimanju dokumetacije iz prostorija FK Slobode u Kantonalnom tužilaštvu TK nisu u mogućnosti saopćiti.

Fudbalski klub Sloboda, podsjećanja radi, u nedjelju je ponovo ispao u Ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a predsjednik Upravnog odbora Elmir Šećerbegović je potpisao otkaze za uposlenike, te je svoj mandat stavio na raspolaganju Skupštini tog kluba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.