VELIKI USPJEH

BiH u elitnom društvu: Samo deset zemalja s predstavnicima u finalima Lige prvaka i Evropske lige

Benjamin Tahirović će igrati s Romom finale Evropske lige, dok će Džeko i Inter 10. juna protiv Sitija probati osvojiti titulu Lige prvaka

Džeko i Tahirović u finalima. AP / Screenshot

N. H.

31.5.2023

Bosna i Hercegovina se našla u odabranom društvu zemalja koje će imati barem jednog igrača u finalnim utakmicama Lige prvaka i Evropske lige, kao najelitnijim međunarodnim klupskim takmičenjima.

Osim BiH tu se našlo još samo devet zemalja u svijetu. Brazil, Španija, Italija, Engleska, Portugal, Argentina, Nizozemska, Turska i Hrvatska.

Italijani su apsolutni rekorderi s 19 fudbalera u ova dva finala. Taj broj ne čudi s obzirom na to da dvije ekipe dolaze upravo iz te države.

Španija ima 12, Argentina 10, Engleska osam, Brazil i Nizozemska po pet, Portugal tri, a mi, Hrvatska i Turska imaju po dva, koliko će imati i Bosna i Hercegovina.

Naši predstavnici će biti Edin Džeko i Benjamin Tahirović, koji nastupa za Romu. Roma večeras igra finale Evropske lige sa Seviljom na Puškaš Areni u Budimpešti.

Džeko i njegov Inter finale Lige prvaka igraju 10. juna, a oni će igrati s Mančester sitijem na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.