EDINA ZOVU NA POLJUD

Rakitić zagolicao maštu navijača, Index: Ovako bi Hajduk izgledao s Džekom, Rakitićem i Perišićem

Džeko je svojim golovima odveo Inter u finale Lige prvaka, a ugovor mu istječe ovog ljeta, napisao je Index

Džeko i Perišić: Želje navijača Hajduka. Index.hr / Twitter

E. Ć.

1.6.2023

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić predvodio je svoju Sevilju do pobjede nad Romom i do novog trofeja Evropa lige, sedmog za klub iz Andaluzije.

Nakon meča, Rakitić je pozirao sa fanovima, a napravljena je i fotografija na kojoj drži šal Hajduka. Naravno da je to zagolicalo maštu pristalicama tima iz Splita.

Rakitić je jedna od legendi koja se povezuje sa dolaskom na Poljud. Uz Rakitića se najviše spominju kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko i njegov nekadašnji saigrač iz Intera Ivan Perišić.

Hrvatski "Index.hr" se zaigrao pa sastavio tim Hajduka ukoliko bi na Poljud stigli Džeko, Rakitić i Perišić.

"Dijamant" bi zauzeo vrh napada, dok bi iza njega igrao Marko Livaja. Ivan Perišić bi bio na lijevom krilu, a Emir Šahiti na desnom.

Rakitić bi sa Filipom Krovinovićem bio u srcu veznog reda, a u odbrani bi bili Niko Sigur, Čidozi Avazijem (Chidozie Awaziem), Dario Melnjak i Josip Elez. Na golu je Lovre Kalinić.

Hajduk s Džekom, Rakitićem i Perišićem. Index.hr

Inače, Džekin dolazak na Poljud više je puta spominjao njegov prijatelj, nekadašnji reprezentativac BiH i bivša desetka Hajduka Senijad Ibričić.

- Iako su sve bliže kraju karijera, radi se o trojici igrača vrhunske fizičke spreme koji i dalje igraju na najvišem nivou i kakve Hajduk inače ne bi mogao ni pomišljati dovesti. Rakitić je upravo osvojio novi evropski trofej, Džeko je svojim golovima odveo Inter u finale Lige prvaka, a Perišić igra u Premijer ligi, dok je još lani bio najbolji igrač Intera.

Džeki ugovor istječe ovo ljeto, a Rakitiću i Perišiću idućeg, iako se po evropskim medijima već više puta pisalo kako će Perišić raskinuti ugovor s Totenhemom godinu dana ranije jer je klub otpustio Antonija Kontea (Conte) koji ga je doveo - naveo je "Index.hr".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.