VELIKI KIKSER

Junajted ponudio Megvajeru 10 miliona funti da napusti klub

Heri Megvajer, najskuplji defanzivac u historiji fudbala, vjerovatno će od naredne sezone braniti boje nekog drugog kluba

Megvajer: Napušta Junajted. Twitter

N. H.

2.6.2023

Mančester junajted će se pokušati riješiti Herija Megvajera (Harry Maguire), velikog kiksera i najskupljeg defanzivca u historiji fudbala.

Prema informacijama "Daily Maila", čelnici Junajteda su toliko očajni da su engleskom reprezentativcu spremni isplatiti 10 miliona funti samo da ode iz kluba.

U Junajtedu je od 2018. godine, kada je doveden za 80 miliona funti. Ima još dvije godine ugovora prema kojem zarađuje 200 hiljada funti sedmično.

Ove sezone je od prve minute zaigrao u samo 16 od 61 utakmice te je tek peta opcija Eriku ten Hagu na poziciji centralnog defanzivca.

Prošle sedmice je i engleski selektor Geret Sautgejt (Gareth Southgate) poručio da Megvajer mora više igrati ako želi zadržati mjesto u reprezentaciji.

Danas se pojavila informacija i da Junajted pokušava nagovoriti Megvajera da ode u Čelzi kao dio paketa u kojem bi oni zauzvrat dobili Mejsona Maunta (Mason Mount).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.