KRAJ VELIKE KARIJERE

Ibrahimovića je u penziju ispratio i Murinjo: Zlatan će nedostajati svima

Volim Murinja. On je "Poseban"! Više od svega voli pobjeđivati, a to nam je zajednička osobina, tu smo odmah "kliknuli", govorio je Ibrahimović

Murinjo: Sarađivao s Ibrahimovićem u dva kluba. Twitter

E. Ć.

6.6.2023

Legendarni napadač i jedan od najboljih fudbalera svih vremena Zlatan Ibrahimović za vikend je objavio kraj svoje velike karijere.

Očekivalo se da će Ibrahimović nakon Milana zaigrati za Moncu gdje su ga čekali Silvio Berluskoni (Berlusconi) i Adriano Galijani (Galliani), ali se Zlatan odlučio da je kraj.

Ibrahimović je povodom penzionisanja dobio mnoge poruke, a oglasio se i njegov bivši trener i jedan od onih s kojima je volio sarađivati - Žoze Murinjo (Jose Mourinho).

Murinjo i Ibrahimović su sarađivali u dva kluba, u Interu (2008. - 2009.) i Mančester junajtedu (2016. - 2018.).

Murinjo je na društvenim mrežama podijelio fotografije s Ibrahimovićem uz emotikone aplauza i tužnog lica. Očito će "Posebnom" nedostajati Zlatan.

- Volim Murinja. On je "Poseban"! Više od svega voli pobjeđivati, a to nam je zajednička osobina, tu smo odmah "kliknuli". 

Pa Murinjo je u svakom klubu u kojem je radio osvajao trofeje. To najbolje govori o njemu - govorio je Ibrahimović o portugalskom treneru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.