NOVA POJAČANJA

Sarajevo potpisalo dva reprezentativca BiH: Talentovani blizanci u bordo dresu do 2026. godine

Blizanci Aleksa i Sergej Popović su napustili banjalučki Željezničar Sport Team i potpisali profesionalne ugovore sa Bordo timom

Blizanci Popović. FK Sarajevo

N. H.

6.6.2023

Sarajevo je nastavilo sa dovođenjima novih igrača. Ovaj put su se pojačali mladim snagama, a riječ je o najtalentovanijim blizancima u Bosni i Hercegovini – Aleksi i Sergeju Popoviću.

Blizanci su napustili banjalučki Željezničar Sport Team i potpisali profesionalne ugovore sa Bordo timom. Popovići su ponikli u školi tog tima, a već sa 16 godina su debitovali na seniroskom nivou u Prvoj ligi RS.

Sergej, koji pokriva poziciju desnog krila, nastupio je 13 puta za 10. ekipu Prve lige, dok je Aleksa nastupio 10 puta i postigao dva gola.

- Imali smo mnogo ponuda za Sergeja i Aleksu, na kraju smo se dogovorili sa Sarajevom i želimo im mnogo sreće u nastavku karijera - rekao je direktor Željezničar Sport Teama Radomir Popović.

- Sretni smo zbog dolaska u Sarajevo. Stigli smo u veliki klub. Spremni smo za novi iskorak u našim karijerama. Proveli smo deset prelijepih godina u Željezničar Sport Team-u, zahvalni smo svim trenerima, ljudima u klubu i saigračima. 

Sigurno da će nam nedostajati naši drugari, ali sve ovo je dio fudbala i profesionalnog načina života - poručili su Aleksa i Sergej Popović.

Braća Popović rođeni su 2. jula 2006. godina i članovi su kadetske reprezentacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.