UZBUĐEN PRED FINALE

Edin Džeko otkrio savršen kraj: Ne može dočekati početak utakmice

Džeko sa svojim Interom u subotu igra finale Lige prvaka protiv Mančester sitija

Edin Džeko: Uzbuđen pred finale. AP

N. H.

7.6.2023

Edin Džeko u subotu igra najbitniju utakmicu u svojoj karijeri. Taj susret će za njega biti poseban, jer će imati priliku da osvoji Ligu pravaka, a uz to i njegov rival na toj utakmici će biti Mančester siti, za koji je nastupao s velikim uspjehom.

U razgovoru za BT Sport, Džeko je ispričao kako se osjeća pred utakmicu.

Razlike u ekipama

- Biti u finalu Lige prvaka protiv svog bivšeg kluba poput Sitija, kojem sam jako blizak, za mene je veoma važna stvar. Na stadionu će biti mnogo navijača, obje ekipe, a ja jedva čekam da igram - rekao je Dijamant, pa se osvrnuo na razliku u igranju u Premier ligi i Seriji A.

- Premieršip je najteža liga za igranje, ali u Italiji je sve drugačije, puno se razmišlja o taktici i ljudi mnogo pričaju o fudbalu. Osim toga, italijanski treneri su jako dobro pripremljeni, pripremaju vas za svaki detalj, govore vam šta da radite u svakoj situaciji.

Za mene je to bilo novo, čuo sam za to, ali onda kada to doživite, sve je drugačije. Mislim da je igranje u Italiji važno za svakog igrača. Naprimjer, ja sam dosta napredovao kao fudbaler u ovih osam godina – dodao je Džeko.

Prvo finale Lige prvaka

Dijamantu će utakmica koja se igra na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu biti prva finalna u ovom takmičenju.

- Oduševljen sam što igram u finalu Lige prvaka, to je prvi put i to sa 37 godina. Nikad ne reci nikad, ali može biti i posljednji i zato želim da uživam. Imali smo odličnu sezonu u Ligi prvaka, manje uspješnu u ligi, ali smo osvojili i Kup i Superkup Italije.

Zadovoljni smo i bit će to odlična utakmica za sve, jer igrati finale Lige prvaka je ludo. Znamo da ćemo se, vjerovatno, suočiti s najboljim klubom na svijetu. 

Znamo da je Siti favorit, i znamo da ćemo morati da igramo kao tim. Nije dovoljno da damo 100 odsto, morat ćemo da damo više od toga ako želimo da pobijedimo tim kao što je Gvardiolin. Ali, i mi smo čvrsti – rekao je Džeko.

@tntsportsbr VAI TER LEI DO EX COM DZEKO MARCANDO CONTRA O CITY? 😬🎯 O atacante da Inter relembrou sua passagem pela equipe que será sua adversária na final da Champions. #CasaDaChampions #UCL #ManCity #Inter #SportsNews #TikTokEsportes ♬ som original - TNT Sports Brasil

Savršen kraj

Govorio je Džeko i o svojoj budućnosti, s obzirom na to da mu ugovor s Interom ističe na kraju sezone.

- Osjećam se dobro, a to je najvažnije. Prošle i ove godine sam pokazao da još mogu da igram na visokom nivou, a to je ono što se na kraju računa. Sada mislim o finalu, onda ću razmišljati o budućnosti, ali ponavljam, osjećam se dobro – kazao je Edin o svom potencijalnom odlasku iz Intera.

- Savršen kraj bit će ako Inter pobijedi. Mojim golom? To nije bitno, najvažnije je da pobijedimo - rekao je kapiten reprezentacije BiH, kojeg brojni italijanski mediji najavljuju kao startera u finalu Lige prvaka i daju mu prednost u odnosu na Romelua Lukakua.

Podsjetimo, utakmica finala Lige prvaka između Intera i Mančester sitija se igra 10. juna u Istanbulu. Džeko je ove sezone u dresu Intera odigrao 51 utakmicu u svim takmičenjima na kojima je postigao 14 golova uz pet asistencija. On je uspio obilježiti i jedan jubilej u nedavnoj utakmici protiv Torina. Tada je nastupio 100. put. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.