UOČI VEČERAŠNJE UTAKMICE

Dinamo Zagreb: AEK nas je odlučio napasti, ne žele pomirenje

Mi se i dalje držimo naše priče, koju je i UEFA prepoznala, oni se drže svoje strane, rekao je glasnogovornik "Modrih"

Igrači AEK-a jučer trenirali na Maksimiru. Luka Stanzl / Pixsell

E. Ć.

15.8.2023

Dinamo Zagreb i atinski AEK će večeras od 20 sati na Maksimiru odigrati prvi meč trećeg pretkola Lige prvaka.

Ovo je trebao biti drugi susret ova dva rivala, ali je prošlosedmični otkazan nakon navijačkih sukoba u kojima je stradala pristalica AEK-a Mihalis Kacuris (Michalis Katsouris).

Navijači AEK-a ne smiju na Maksimir. Oko stadiona je strogo osiguranje i igrači AEK-a su pod jakom zaštitom policije.

- Vjerujem da će sve proći mirno. Nadajmo se da se ovakva situacija više nikad neće dogoditi. Mislim da je događaj u Atini svima ostavio veliki trag i da je to poruka svima da se takve stvari više ne događaju. Nažalost, AEK je odlučio napasti Dinamo, odbijaju ruku pomirenja i vrstu saradnje.

Mi se i dalje držimo naše priče, koju je i UEFA prepoznala, oni se drže svoje strane. Pozvali smo AEK i njihovu delegaciju na službeni ručak, oni su to odbili. Službene stvari se odvijaju vezane za utakmicu, ali dalje od toga ne ide. U Atini smo htjeli izraziti sućut, ali oni su to odbili - rekao je glasnogovornik "Modrih" Marko Bošnir za "Sportklub".

Bošnir: Nismo dobili ultimatum od UEFA-e. Linkedin

Bošnir je rekao kako će najteži dio biti na igračima. Govoreći o zaštiti igrača u Grčkoj, kazao je da je bila na visokoj razini, ali da će u revanšu vjerovatno biti i tri puta veća.

- Nismo dobili nikakav ultimatum od UEFA-e, ali oni imaju pravila kojih se svi moraju pridržavati. Dinamo je godinama najveći klub u Hrvatskoj, žao nam je da se određene etikete vežu uz klub - poručio je Bošnir za "Sportklub".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.