NIKO MU NE VJERUJE

Nejmar dao interesantno objašnjenje dolaska u Al Hilal: Ovo je divovski klub, želim se dokazati na globalnom nivou

Treba napomenuti da je Brazilac potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan preko 300 miliona eura, a uz to su mogući bonusi do 200 miliona

Nejmar: Predstavljen u Al Hilalu. Al Hilal

N. H.

16.8.2023

Brazilac Nejmar (Neymar) objasnio je transfer u Saudijsku Arabiju, pošto je jučer ozvaničen posao između PSG-a i Al Hilala. Njegovo objašnjenje je, u najmanju ruku, interesantno.

Potpisao je dvogodišnji ugovor vrijedan preko 300 miliona eura, a uz to su mogući bonusi do 200 miliona. 

On će dobiti 500 hiljada eura svaki put kada objavi nešto na društvenim mrežama vezano za promociju Saudijske Arabije, dok će za pobjede biti bogatiji 80.000 eura.

Međutim, Brazilac ističe da nije sve u novcu, već da je željan dokazivanja na globalnom nivou. Naravno, u to objašnjenje teško je povjerovati.

- Postigao sam mnogo toga u Evropi i uživao posebne trenutke, ali oduvijek sam želio biti globalni igrač i testirati se u novim izazovima i prilikama na novim mjestima. Želim ispisati novu sportsku historiju, a saudijska profesionalna liga ima ogromne ciljeve i kvalitetne igrač - rekao je Nejmar. 

Nejmar je istakao da je već dugo prati saudijski fudbal, a posebno zbog brojnih sunarodnjaka koji su dugogodišnji članovi lige.

- Čuo sam mnogo i pratio sam saudijski nogomet zahvaljujući listi brazilskih igrača koji su tu godinama već, tako da vjerujem da je ovo poželjno mjesto za Brazilce. 

Al-Hilal je divovski klub s fantastičnim navijačima i najbolji je u Aziji. To mi daje osjećaj da sam napravio pravu odluku u pravo vrijeme. Volim pobjeđivati i zabijati golove i planiram to nastaviti i u Saudijskoj Arabiji - dodao je Nejmar.

Brazilac je samo jedan u nizu fudbalera koji su ovog ljeta zamijenili elitne klubove iz Evrope saudijskim. Samo Al Hilal stigle su zvijezde poput Sergeja Milinković-Savića, Kalidua Kulibalija (Koulibaly), Ruben Neveš (Neves).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.