BRAZILSKA ZVIJEZDA

Nejmar je potpisao za Al Hilal: Evo šta je sve tražio prije dolaska

Ogroman novac samo je jedan od razloga zbog kojih je Nejmar odlučio doći u Al Hilal

Nejmar: Novi fudbaler Al Hilala. Al Hilal

N. H.

17.8.2023

Nejmar (Neymar) je u srijedu zvanično postao novi igrač saudijskog Al Hilala koji će ga učiniti jednim od najplaćenijih igrača u historiji fudbala.

Saudijci su za usluge 31-godišnje brazilske zvijezde platili PSG-u 90 miliona eura, a Brazilac će s bonusima zarađivati blizu 200 miliona dolara po sezoni.

Plaćeniji od njega na svijetu jedino su Kristijano Ronaldo (Cristiano) i Karim Benzema, čije osnovne plaće u Al Nasru, odnosno Al Itihadu, iznose 213 miliona dolara, uz mogućnost brojnih bonusa.

Ogroman novac samo je jedan od razloga zbog kojih je Nejmar odlučio doći u Al Hilal. Španski medij „Cope“ objavio je popis Nejmarovih zahtjeva prije odlaska u Saudijsku Arabiju.

Na njemu je bila ogromna vila s 25 soba, u koju je uključena sauna. Ispred kuće ima velik bazen, 40 metara dug i deset metara širok. Klub mu plaća i osam zaposlenih koji brinu o čistoći kuće i bazena te njegovih devet automobila, koji je također dobio kad je potpisao ugovor.

Također, Španci pišu da on ne mora u Saudijskoj Arabiji plaćati ništa – može jesti, putovati i zabavljati se na račun kluba.

Nije objavljeno jesu li baš svi zahtjevi ispunjeni, no čelnici su mu morali udovoljiti kako bi potpisao za njihov klub. Ovim transferom Nejmar je postao rekorder, prestigavši Lukakua u ukupnim iznosima transfera u karijeri. Premašio je 400 miliona eura. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.