ITALIJAN ODLAZI

Nejmara više nema, sada je red na sljedećeg "parazita" u svlačionici PSG-a: Tu je već 11 godina, samo pije i puši

To su stvari koje štete imidžu kluba, neke stvari niste dužni činiti

Verati: Daleko je od ostajanja u PSG-u. Twitter

N. H.

26.8.2023

PSG je do prije nekoliko godina bio pravi klub ukoliko bi igrač želio „laku lovu“, ali čini se da se vremena na Parku prinčeva mijenjaju.

Nejmar (Neymar) je bio najčešće na udaru kritika zbog svog ekstravagantnog načina života, ali nije bio jedini.

Marko Verati (Marco Verratti) je na meti kritičara i prozvan je novim parazitom kojeg se PSG ne uspijeva riješiti.

Kakav život vodi Italijan u „Gradu ljubavi“ najbolje su objasnili bivši fudbaleri Žerom Roten (Jerome Rothen) i Kristof Dugari (Cristophe Dugarry).

- Ne može se poslati ovakva poruku u svlačionicu, od tipa (Verati) koji igra 60 posto utakmica, koji je obično umoran u 60. minuti kada je visok tempo, koji provodi vrijeme na zabavama, samo pije i puši - rekao je Roten te nastavio:

- A to su stvari koje štete imidžu kluba. Neke stvari niste dužni činiti. Kada se sve ono loše u PSG-a ogleda u imidžu koji prenose njegove zvijezde, čiji je i dio i Verati, onda je dramatično – nastavio je.

Dugari, bivši napadač Milana i svjetski prvak iz 1998. godine sa Francuskom također nije štedio Italijana.

- Verati je za mene gotov. On uskoro puni 31 godinu. Tu je 11 godina, nikad nije shvatio kakav je život i karijera vrhunskog fudbalera. To je životni izbor. I ja sam to izabrao, bio sam dobar nogometaš, ali sam bio kreten – kazao je Dugari

- On je jako, jako dobar fudbaler. Svi se slažemo, blistao je svojim talentom i uspio je napraviti stvari koje malo koji veznjak može. Ali on nije sportista za primjera – nije ga štedio nekadašnji fudbaler.

Novi trener PSG-a Luis Enrike (Enrique) je prekrižio Veratija, ali Italijan je odbio Saudijce koji su bili spremni platiti čak 30 miliona eura. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.